· 

20241004 (C9) SBV Vitesse - FC Volendam 1-2 (0-2)

En dat is "100", Robert Mühren haalt opnieuw een record....
En dat is "100", Robert Mühren haalt opnieuw een record....

FC Volendam neemt, op basis van de eerste helft de punten verdiend mee uit Arnhem. Tweede helft met samengeknepen billen, naar de eindstreep, 1-2 (0-2).....


Even een verslagje in vogelvlucht:

Vrijdagavond 4 oktober 20:00u. traden de mannen van Rick Kruys aan tegen het "Geel en Zwart" van John van den Brom, SBV Vitesse Arnhem. Uit de dood herrezen moest de voormalige club van assistent Michael Dingsdag, nadat ze van een faillissement werden gered, een, door de K.N.V.B. opgelegd 12-tal punten in mindering slikken, maar effectief 6 als ze zich in de toekomst aan de regels houden.  Dit neemt de "Arnhemse oude Dame" in mijn optiek voor lief, mede omdat het doek eerder leek gevallen. Gelukkig mag deze roemrijke club, met bestaansrecht van 1892, waar veel lieve mensen werkzaam zijn, het weer proberen om alles op de rit te krijgen. Echter vanavond geen sentimenten maar de broodnodige punten meenemen uit Arnhem, en dat is gelukt...!

De beide jonge keepers waren een plusje in deze wedstrijd, maar aanvallend lieten beide ploegen, met FC Volendam, zeker in de 1e helft, veel mogelijkheden liggen. Vanuit mijn optiek was ook de "vlaggenist"  aan de Zuid kant ook flink in de weer en werd het "Andere Oranje" een aantal keren (terecht) terug gevlagd. Eigenlijk waren de 5 minuten voor rust en het kwartier in de tweede helft bepalend voor de wedstrijd. Er waren enkele mogelijkheden voor de "FC" geweest om te scoren, maar het vizier van de aanval stond tot aan de 40e minuut niet scherp.  Bovendien was de jonge Vitesse goalie de oranje luchtmacht steeds de baas.  Dan toch zoals gezegd in de 40e minuut een corner die uit de kluwen werd gekopt, voor de gretige voeten van Xavier Mbuyamba. Vanuit de draai was hij de verdediging te vlug af, en wist hij het kunstleer in de bovenhoek te schieten, 0-1.  Een spelhervatting van Kayne van Oevelen naar aanspeelpunt Henk Veerman leverde de 2-0 op. De keeper die vandaag zijn debuut maakte in de KKD, trapte de bal "álà Koeman Jr." zoals gezegd op "Lange" Henk. daarna werd, met een geweldige voetbeweging, kunstleer verplaatst naar de inkomende Robert Mühren, die met een diagonale schuiver keeper Tom Bramel verschalkte en daarmee zijn 100e doelpunt voor FC Volendam maakte('46)...  Vrijwel direct na deze goal brak de rust aan.

 

De tweede helft was de omgekeerde wereld. Vitesse dat alle druk op de Volendammer achterhoede zette, en de opbouw flink verstoorde. Toch waren er diverse goede mogelijkheden voor FC Volendam, maar verzuimde het om verder afstand te nemen. Na onnodig balverlies en een snelle counter van Vitesse werd de sterke Yannick Leliëndal uitgespeeld, en de achterlijn gezocht.  De voorgetrokken bal werd er door Miliano Jonathans bij de eerste paal binnen geschotenn, 1-2 ('60)... Aan de andere kant waren er inzettten van Alex Plat, met een flinke spetter op doel, en een iets te zachte inzet van Milan de Haan, die door Bramel vakkundig werden gekeerd. Een voorzet van Bilal Ould-Chihk werd door Hennk Veerman vol op de slof genomen, echter raakte hij de bal te vol waardoor deze over de goal tegen het uitvak belande. Tussen de 60e en 75e minuut had ondergetekende met samengeknepen billen gezeten, maar de "PalingBoeruhhh" wisten zich er toch steeds wel weer onderuit te spelen. Een ingeschatte situatie van de "MiB" bij een actie van Henk  Veerman binnen de befaamde lijnen, had zeker een penalty moeten opleveren. Maar de arbiter besloot jammer genoeg anders... Dit gezegd hebbende, eindigde deze "kunst en vliegwerk" wedstrijd in een prettige overwinning voor de bezoekers. En konden de meegekomen supporters feestend de bus in....  Bij de eigen supportersschare, was er, tijdens de wedstrijd, nog enige onrust, maar dat werd door de beveiliging netjes opgelost.... (RR)

De leiding: Robert Hensgens, assistenten Osseweijer, De Koning en 4e man Verhoeve

Scoreverloop:

40' Xavier Mbuyamba 0 - 1
45+1' Robert Mühren 0 - 2
60' Miliano Jonathans 1 - 2

Opstellingen:
SBV Vitesse:
Tom Bramel; Mees Kreekels (46. Giovanni Büttner), Giovanni van Zwam (46. Marcus Steffen), Enzo Cornelisse, Mats Egbring; Irakli Yegoian (46. Andy Visser), Loek Postma, Angelos Tsingaras; Miliano Jonathans, Theodisis Macheras (83. Gyan de Regt), Dillon Hoogewerf (46. Tomislav Gudelj).

FC Volendam: Kayne van Oevelen; Gladwin Curiel, Xavier Mbuyamba, Mawouna Amevor, Yannick Leliendal; Bilal Ould-Chikh (85. Daniel Beukers), Alex Plat, Jamie Jacobs, Brandley Kuwas (68. Milan de Haan); Robert Mühren (68. Anass Bouziane), Henk Veerman (77. Elvis Manu).