·

20240927 (C8) FC Volendam-VVV Venlo 2-4 (0-2)

FC Volendam snijdt zichzelf in de vingers, na een veel belovende eerste 20 minuten. En de eindsprint komt te laat..... 2-4 (0-2)

Vrijdagavond was het begin van FC Volendam veelbelovend, want in de eerste 20 minuten. kreeg de ploeg minimaal 5 prachtige kansen, inclusief een kogel op de paal van Henk Veerman. Helaas konden de mannen van Rick Kruys zich dit keer niet belonen, en stond Jan de Boer (Waarbij de slagzin: "het zal Jantje de Boer niet zijn),, direct door mijn hoofd ging. Je kunt zeggen dat Jan de Boer de Venlose Voetbalvereniging op de been hield. Er was na ongeveer 20 minuten een plaagstootje waarna de Volendammer achterhoede, geheel verrast, een buitenspeldoelpunt tegen kregen. Na ongeveer een halfuur, werd de achterhoede op een echt soortgelijke manier verrast, waarbij de Venlonaren op een niet geheel onverdiende 0-1 voorsprong kwamen ('33). Zou je de kansen hebben geturfd dan had het minimaal al 4-1 moeten staan, maar ja, maak je ze niet dan krijg je de deksel op de neus. De kleine rappe semi-oosterburen, waren in veel gevallen wat slimmer deze avond. Echter was het niet zo dat de thuisploeg kansloos was, in het verder verloop van de eerste 45 minuten, maar het veldspel bestond meer uit langdurig breien dan de diepe bal hanteren. Ook kwamen de mannen uit Venlo nog op een 0-2 voorsprong ('39).  Uit een corner ging de held van twee weken terug onder de bal door, en kon aanvoerder "Rick afgeschermd Ketting", met een simpele hoofdbeweging de bal in het doel koppen.  Ook in dit team spelen weer diverse gebroeders afgeschermd, waardoor het lastig is om ze uit elkaar te houden, maar ook bij FC Volendam zijn enkele neven van de familie "afgeschermd" waargenomen.

Het tweede bedrijf waren de heren nog niet echt met het koppie erbij, want alweer binnen het kwartier kwamen de Venlonaren op een 0-3 voorsprong. Naim Matoug gaf de bal vanaf de VVV linkerflank voor, waarna de bal werd verlengd door Doumtsios, en was wederom Berden sneller dan zijn directe tegenstander, en kopte de bal binnen. Barry Lauwers probeerde het nog op een overtreding te laten lijken, maar dat mocht niet baten. Vanaf de 70e minuut kwamen de "wijdbroeken" weer terug in de wedstrijd. Een één-twee-drietje tussen Veerman,  Jamie Jacobs en Robert Mühren had beter kunnen uitpakken als laatstgenoemde de bal terug had bezorgd bij Jamie Jacobs voor de goal. Echter in zijn 1-op-1 slaagde Mühren er niet in om de bal over de keeper te tillen. Vijf minuten later was het Brandley Kuwas, die mogelijkheid had om de bal in de korte hoek te schuiven, op aangeven van Xavier Mbuyamba. Echter ging de bal in het zijnet. Dan toch nog in de 77e minuut een mooie combinatie tussen Mbuyamba, Mühren en Veerman. Waarna Henk Veerman de bal over de keeper in het doel lobte, 1-3...  Tien minuten later was het Daniël Beukers, die de bal via de keeper tegen de touwen schoot, 2-3... Daaraan vooraf ging een mooie voorzet van Mbuyamba op Veerman, echter had Lange Henk te veel tijd nodig, bij zijn onnodige aanname.  Dan nog in de 96e minuut, een voorzet van Aurelio Oehlers op Henk Veerman. Echter was het wederom "Jantje de Boer" die de harde kopstoot tot corner demoveerde.  Daaruit ontstond geen gevaar en kon de MiB-Kooy affluiten. Helaas  voor het andere Oranje werd daarmee de opmars gestopt (RR)

Scoreverloop:
33' Martijn Berden 0 - 1
39' Rick Ketting 0 - 2
58' Martijn Berden 0 - 3
78' Henk Veerman 1 - 3
89' Daniel Beukers 2 - 3
90+7' Paul Pöpperl 2 - 4

FC Volendam: Barry Lauwers; Gladwin Curiel, Xavier Mbuyamba, Mawouna Amevor, Yannick Leliendal (79. Daniel Beukers); Bilal Ould-Chikh, Alex Plat (61. Aurelio Oehlers), Jamie Jacobs (79. Anass Bouziane), Milan de Haan (46. Brandley Kuwas); Henk Veerman, Robert Mühren.

VVV-Venlo: Jan de Boer; Diego van Zutphen (52. Yahcuroo Roemer), Rick Ketting, Roel Janssen, Simon Janssen; Tim Braem, Elias Sierra, Max de Waal (81. Paul Pöpperl); Martijn Berden (81. Emmanuel Gyamfi), Konstantinos Doumtsios (69. Pepijn Doesburg), Naim Matoug (69. Lasse Wehmeyer).