·

20240917 (C6) FC Volendam-FC Dordrecht 2-0 (2-0)

FC Volendam vergeet zichzelf te belonen, en laat FC Dordrecht met slechts 2 tegengoals uit het vissersdorp vertrekken, 2-0 (2-0).....

Dinsdagavond in een niet geheel uitverkocht huis, was het de Volendammer FC dat vanaf het begin probeerde haar tegenstander uit Dordrecht onder druk te zetten. Dit lukte in het begin niet, waardoor de mannen uit Dordrecht de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Het afstandschot van Van der Sluis belande naast, de in het vervolg van deze partij, sterk keepende Barry Lauwers op de lat ('10). De uitblinkende Bilal Ould-Chikh, was met zijn acties een contante plaag voor de Zuid-Hollanders, en met name zijn directe tegenstander Codutti. Zo ook toen hij na ee "poort" de verdediger in kwaijt was, ende uitstekende keeper Liam Bossin, in de korte hoek wilde verschalken ('13).  De keeper was hem in deze de baas. Het was dan ook niet vreemd dat juist deze kleine aanvaller, die met een zuivere vrije trap op het hoofd van Robert Mühren, een assist op zijn naam kreeg.  Laatstgenoemde plaatste de bal loep zuiver en diagonaal aan de binnenkant van het verre "netje", 1-0 ('22)...  Yannick Leliëndal, door Jans een beetje "vergeten" bij FC Utrecht, had in de 28e minuut een poeier vanaf zo'n 20 meter. Jammer genoeg voor de "Oranje brigade" belande deze op de paal, en was de rebound van Robert Mühren in buitenspel positie. Dan mocht Bilal Ould-Chikh ook zelf nog de armen in de lucht steken, toen hij vanaf de "16" de bal met links in de korte hoek langs Liam Bossin schoot. Daaraan gin een goede voorzet van Milan de Haan, een klutsbal van Henk Veerman in combinatie met verdediger M'bemba aan vooraf ('40)...

Één wissel in het tweede bedrijf aan FC Volendam kant, De laatste minuut van de eerste helft kreeg Gladwin Curiel de bal namelijk vol in zijn gezicht. Vanaf de rechterflank bleef Ould-Chikh zijn showtje vervolgen. Met een knal op de goal vanaf de "16" werd wederom, hard,  het "Aluminium" geraakt, buiten bereik van doelman-Bossin, binnenkant paal geraakt ('54) . Het duurde ongeveer 10 minuten, totdat het even een schiettent werd.  Achtereenvolgens was het Milan de Haan, Alex Plat en Henk Veerman, die het doel op een haar na misten, en de bezoekers in leven lieten.  In de 64e minuut was het aan de andere kant, ook een Haan, die zijn schot, in twee fasen, door Barry Lauwers gekeerd zag worden. Enkele minuten later was het wederom de doelman, die een lob-kopbal over de lat moest tikken (72).'Uit de corner moest Lauwers wederom aan de bak, om nu het schot van Osudina uit het doel te ranselen. Het spel bleef op en neer golven. In minuut 77 was het Xavier Mbuyamba die de bal op keeper-Bossin kopte. Een snel genomen vrije trap in de 80e minuut, werd door Milan de Haan onderschept. Echter ook was de jongeling net iets te druistig in zijn 1-op-1 doelpoging, en was Liam Bossin, de absolute uitblinker aan Dordt's zijde, de winnaar. Twee minuten later was de Quicksilverachtige linkerflank speler zijn tegenstander te vlug af.  Zijn verwoestende schote werd echter weer katachtig gekeerd door, het wordt ééntonig Liam Bossin ('82)...  In de 95e minuut raakte ook de Groen/Witten nog de paal, en uit de counter met 4-tegen-3 werd niet het beoogde resultaat behaald.   Al met al een goede partij waarbij diverse jongens hun eigen goede prestatie niet in "goud" omzetten, en het team de legio kansen, nog te veel onbenut lieten.... Er zijn enkele spelers bij naam genoemd, maar alle spelers scoorden vanavond minimaal een ruime voldoende. Heren komende vrijdag, Helmond Sport, de koploper, die op het programma staat.Heel veel succes, maar met deze inzet moet het kunnen... Ik vergat nog even Anass Bouziane mocht zijn debuut maken, en dat deed hij met verve... (RR)

MotM: Mijn Man of the Match was vanavond, net als in het stadion, Bilal Ould-Chikh, die met zijn acties en schoten een constante dreiging was, voor de de achterhoede van Dordt. Ook heb ik weer erg genoten van Yannick Leliéndal, die met zijn schitterende techniek, onopvallend maar toch zeer opvallend aanwezig was.  (RR)