· 

20240914 (C3) U21 Jong FC Volendam-Excelsior 2-1 (1-1)

Azzam El Nasri wordt afgestopt door een Excelsior verdediger.....
Azzam El Nasri wordt afgestopt door een Excelsior verdediger.....


Jong FC Volendam trekt in de "dying seconds" aan het langste eind, wedstrijd duurt voor Excelsior een minuut te lang, 2-1 (1-1).....


Zaterdagmiddag waren de mannen van Ridwan Schouten en Charles Dissels, Jong FC Volendam (u21), net iets gelukkiger dan de bezoekers uit Kralingen. Máár geluk dwing je af, en dat bleek ook deze wedstrijd. Het team van Jong FC Volendam heeft deze jaargang aanzienlijke wijzigingen ondergaan, wat resulteert in een bijna volledig nieuw team. Vandaag waren er in het basis team nog maar 4 "mannen" over van het team van vorig seizoen.

Was het toen dat de thuisploeg vaak in de laatste fase, en volgens mij heeft FC Volendam daar patent op, om juist in de laatste minuten tegen een zeperd aan te lopen.  Nu was het juist in deze laatste fase dat de "JFC" de overwinning naar haar toe trok, terwijl een "draw", mede omdat de bezoekers ook nog enkele fraaie kansen kreeg, een juistere weergave van de wedstrijd zou geven. Máár zoals ik reeds aangaf, door iedere keer de aanval te zoeken, werd door de "youngsters" afgedwongen, om de overwinning binnen te hengelen. En ondergetekende was daar niet minder blij mee.       

 

De Kralingers begonnen voortvarend, en binnen het kwartier werd "JFC", niet onverdiend, op een 0-1 achterstand gezet. Het had voor de "wijdbroeken" zelfs nog iets onplezieriger kunnen worden, want na een ongepolijste sliding, mocht Excelsior een penalty nemen. Door de imposante body van Kane van Oevelen, werd de panaltynemer gedwongen om de penalty scherp te trappen, waardoor de bal buitenkant paal naast het doel verdween. Het opvallende spel van middenvelder Nordin Bukala viel op, en met zowel goede defensieve acties, en met aanvallende dreiging, ging hij voor in de strijd. Mede daardoor moest hij wel een " Gele prent" incasseren, maar je moet maar denken dat was om de boel wakker te schudden. Over en weer ontstonden er enkele leuke kansen, maar waren de keepers de bovenliggende partij.  Jong FC Volendam het "roer"in handen genomen en liet het niet meer los. Nieuwkomer Mauro Zijlstra kon vanuit de draai de bal in de verre hoek plaatsten en de Excelsior-keeper kansloos liet ('45).

 

De tweede helft probeerden de bezoekers het roer weer over te nemen wat slechts ten dele lukte. Er werd wel druk gezet, maar de overtuiging ontbrak in de aanvallen.  Toch moest JFC-keeper Kane van Oevelen, op een inzet van zeer dichtbij, laten zien dat hij een aardige reflex in huis heeft.  Maar ja voor de vaste Volendam bezoekers is dan niet onbekend. Met het inbrengen van twee spelers met echte voetbalnamen Kluivert ('60) en later ook nog Cruden ('86), werd de tegenstander terug gedwongen, en de uiteindelijke verdiende treffer, als ware het "clock work", door Mauro Zijlstra na een knappe run en 1-op-1 binnen geschoten ('89). Clock work, mede omdat de spits er net als in de eerste helft 45 minuten voor nodig had om het doel te vinden. Heren ga zo door dan wordt het een mooi seizoen voor de "JFC"... En voor de tegenstander van vandaag, succes tegen de andere opponenten.....(RR)

 

MotM:  mijn Man of the Match was vandaag Nordin Bukala die met zijn rol als "mid-mid" liet zien dat hij aardig voetbal in huis heeft (RR)

 

Opstelling Jong FC Volendam (u21):

20 Kayne van Oevelen (C), 2 Seif Kardal, 3 Luc van Koeverden, 4 Nash Bijnoe, 5 Jesse Buurmeester, 6 Nordin Bukala, 7 Azzam El Nasri (17 Keenan Cruden'86), 8 Ghillian Ilaria, 9 Mauro Zijlstra, 10 David Petrović (14 Giraynho Kluivert '60), 11 Anwar Ouled Amar.
Wissels: 22 Sjoerd Griffioen, 12 Joëll Gill’ard, 13 Delano Vos, 15 Joas van Nek, 8 Mohammed Belfqih

 

Opstelling Excelsior:
Holla, Tijmen; Oetoehganal, Liam; Bos, Tom v.d.; Cairo, Guilliano: Moes, Siem de; Luijendijk, Mika; Wouden, Shairell; Baas, Dylan; Sousa Monte, Isaque; Hamdaoui, Noa el; Zandbergen, Valentij
Wissels: Nedd, Kymani; Kraaivanger, Quinten; Biemans, Maik; Kuppen, Niels.