· 

20240818 (C2) FC Volendam-FC Emmen

FC Volendam keeper Barry Lauwers redt fraai op de scherp ingeschoten penalty....
FC Volendam keeper Barry Lauwers redt fraai op de scherp ingeschoten penalty....

 

FC Emmen rommelt beter in de rommelpot dan de Volendammer FC kan rommelen... 0-1 (0-0)


In een rommelige wedstrijd, waar FC Emmen beter met de rommel kon omgaan dan de FC Volendam, moesten de mannen van de bekendste dijk in Nederland wederom een verlies incasseren. Dit keer weer met één goal verschil, nu 0-1 en vorige week nog met 4-3, echter moest het team ook de wedstrijd weer uitspelen met 10 man. Nu dus nog zonder punten na 2 wedstrijden, en bij ondergetekende een katterig gevoel over deze 2 wedstrijden, was het  weer accepteren en uithuilen…

Het begon zeker niet slecht, want ondanks dat het rommelig oogde probeerden de lange mannen voorin, direct de tegenstander af te jagen.  Met Robert Muhren, die er erg veel ijver ingooide, het begin waar alles in het voetbal mee begint, zag het er goed uit.  Ook de middenvelders, met name Alex Plat, Milan de Haan  en Yannnick xxx, vulden de voorhoede goed aan. Toch was het, ondanks de werklust, FC Emmen die de eerste twee uitbraken konden verwezenlijken, zeker niet ongevaarlijk. Het was twee keer Barry Lauwers die de angel uit deze aanvallen haalde. Het was ook voor ondergetekende niet ongevaarlijk om vanaf mijn plekje naast de goal, wat plaatjes te schieten. Drie keer moest ik bukken om de snoeihard geschoten ballen, van Bilal Ould-Chikh, Robert Muhren en Milan de Haan, jammergenoeg te moeten ontwijken.  

Na rust kwamen de Emmenaren beter in het spel wisten zij enkele keren de ruimte achter de verdediging simpel te bereiken. In deze periode kwam de eerder goed fluitende arbiter Gerrets, enkele keren in de problemen met wat minder prettige beslissingen voor de Volendammers. Zo was het in de 64e minuut een blunder van de leidsman, of eigenlijk zijn assisten, die een overtreding, terecht met Rood bestrafte vanwege het shirtje trekken van een doorgebroken speler, echter de assistent was te laat in de omschakeling mee, om te kunnen zien dat de Emmen aanvaller, 3 meter buiten de beruchte lijnen vast werd gepakt, maar zic onderhand op de 11 meter stip liet vallen. Op dat moment was ondergetekende bereidt het foto materiaal te laten zien, als semi-VAR, maar ja dat kan nou eenmaal niet.

 

De vandaag uitstekend in vorm zijnde Barry Lauwers koos de goed hoek, en ranselde de ten onrechte gegeven penalty, uit zijn hok. Naar mijn idee zal de Camera boy, deze “penalty swalbe“ niet op de Emmer website gaan plaatsen. Ook leek in mijn optiek de aanname bij de 0-1 op een handsbal, maar dit kon ik later terugkijken bij de Emmer-camera boy, dat het binnenkant dij was, en zelfs heel knap uitgevoerd. Toch was deze speler, in de 1-op-1 niet bij machte Barry Lauwers te verschalken, echter de geblokte bal kwam in de voeten van Jalen Hawkins,  die het kunstleer simpel kon binnen tikken, 0-1 (75)’.... Met vereende krachten probeerde het andere Oranje nog terug te komen, maar het leek bij tijd en wijlen of het lekkere zonnetje in de benen was gaan zitten. Een prettige bijkomstigheid voor jeugdspeler Mika van der Horst was, dat hij in de 65e minuut Bilal Ould-Chikh mocht vervangen en zijn debuut mocht maken.  Natuurlijk is een debuut met een resultaat mooier, maar ik denk dat hij deze dag niet meer zal vergeten….. (RR)

Scheidsrechter  Gerrets, assistenten Charles Schaap en Joris Westhof

 

Bijzonderheden:
Yannick Leliendal (rode kaart)

Scoreverloop:
75’ Jalen Hawkins 0 - 1

FC Volendam: Barry Lauwers; Déron Payne, Mawouna Amevor, Daan Steur (74’ Benaissa Benamar), Yannick Leliendal; Bilal Ould-Chikh (64’ Mika van der Horst), Milan de Haan (74’ Daniel Beukers), Alex Plat, Aurelio Oehlers (56’ Myron Mau-Asam); Robert Mühren, Henk Veerman (74’ Quincy Hoeve). 

FC Emmen: Luca Unbehaun; Mike te Wierik (17’ Jorginho Soares), Dennis Vos, Pascal Mulder, Faris Hammouti; Fridolin Wagner, Julius Kade, Torben Rhein; Jalen Hawkins (79’ Tim Geypens), Kelian Nsona (90+1’ Adrian Rogulj), Franck Evina.