· 

20240818 (C2) aankondiging FC Volendam-FC Emmen

Komende Zondag in de late middag, zijn de mannen van trainer Rick Kruys, de gastheren, voor de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen.  Vorige week waren de Superboeren, in extremis net te sterk voor de mannen uit het Vissersdorp aan  het IJsselmeer. Nu mogen de Emmenaren, uit het meest Oostelijke puntje van Nederland bij het meest muzikale dorp van Nederland de punten achterlaten. Tenminste als de mannen de goede lijn voortzetten, die ze na de eerste 20 minuten van de eerste helft, tot de 71e minuut van de het tweede bedrijf in Doetinchem lieten zien. Nog even voor alle "kenners" het was, "de per mail formele opgezegde" Ibrahim el Kaderi die de 4-3 onhoudbaar binnen pegelde. Het is jammer dat hij dit bij de hoofdmacht van de "PalingBoeruhhh" nooit liet zien. Onder dit stukje kom ik nog even terug op het "verhaal' op Internet, van afgelopen maandag.
Het is namelijk gebruikelijk en verplicht, dat spelers met een aflopend contract vóór 1 april meestal per mail worden ingelicht, maar kan de BVO daarna nog met de speler en/óf zijn zaakwaarnemer in conclaaf, om tot een voor beide goede oplossing te komen. Dat zou, volgens zeggen, enkele maanden terug ook gebeurd zijn, maar daar weet ik het mijne niet van. Nu dan, voor de wedstrijd tegen FC Emmen wenst ondergetekende jullie ook weer alle "mazzel" toe, en hoop dat het balletje nu wel jullie kant opvalt....


De regel van de CAS: Een formele opzegging van het contract betekent niet dat een speler ook daadwerkelijk vertrekt bij de club. Na de vastgestelde datum van 1 april kunnen club en speler alsnog in gesprek over het verlengen van het aflopende contract. Van deze constructie wordt soms gebruikgemaakt om substantiële salarisverhoging te voorkomen. Het CAS heeft richtlijnen vastgesteld waaraan een eenzijdige cluboptie moet voldoen, daaronder valt een salarisverbetering van gemiddeld 25 procent.  (RR)