· 

20240727 (F) RKAV Volendam-FC Volendam 0-3 (0-0)

Benaissa Benamar kopt de 0-3 achter de keeper van de "RKAV"...
Benaissa Benamar kopt de 0-3 achter de keeper van de "RKAV"...


Het andere Oranje verliest, maar wint toch, 0-3 (0-0)
Foto's "AmsterdamNed Photography"

 


Zaterdagmiddag 14:00u waren de "RKAV" en de "FC" in het een vriendschappelijk duel voor één dag elkanders "vijanden". Naar wat ik heb opgevangen wilde de vorige staf, om de één of andere reden, niet zo graag tegen de broeders uit het dorp oefenen. Het werd een waar feestje in het "Hein Koning stadion", waar de bezoekers in grote getale waren opgekomen. 
Zowel de "RKAV"als de "FC" kwamen beiden goed uit de startblokken. Binnen de 5 minuten, een goede kans voor de thuisploeg met Roy Tol, maar met een te slap schot op doel (kapte één keer te veel('1)), en aan de andere kant een mooie lob van Milan de Haan, die daarmee de 0-1 op het bord dacht te zetten. Echter bij de laatste pass stond hij iets te scherp, zodat de zeer "ijverige" scheidsrechter assistent de vlag omhoog stak en de goal werd geannuleerd. Daarna waren er enkele kansen en mogelijkheden voor de"FC", maar volgens de "linesman" was het evenzovele keren buitenspel.

 

Mawouna Amevor was na de eerste "waterpauze" dichtbij de 1-0, na een goede vrije trap van Alex Plat, maar bij de verre paal, kwam hij net een teen te kort, om de bal binnen te lopen. Kort daarna was het Henk Veerman die voor gevaar wist te zorgen. Zijn indraaiende bal vanaf de achterlijn kon nog net van de lijn worden gehaald door een "RKAV" verdediger.  Vlak voor rust werd voor de tweede keer het net gevonden door Robert Mühren. De bal verdween achter de RKAV-doelman, maar dit gebeurde volgens de zeer kritische "linesman" in buitenspelpositie. De laatste actie van de eerste helft was er een van publiekstrekker Walid Ould-Chikh, die met een goed  aangesneden voorzet Henk Veerman probeerde te bedienen. De lange spits kopte de bal echter in de handen van 3e keeper Joey van der Plas.... De "FC" had wat kansen, maar de "RKAV" kreeg net als in "Judo" het "technisch voordeel", maar in het voetbl heb je daar weinig aan.

 

De tweede was helft tien minuten oud, toen Milan de Haan Robert Mühren wegstuurde, dit keer was hij "onside" en stifte  de bal over keeper Van der Plas, 0 - 1 ('55). Daarna was het woord even aan de "RKAV". Via uitblinker Ilias Boudouni probeerde de "RKAV" te reageren (deze jongen zou zomaar een aanwinst aan de betaalde kant kunnen zijn). Zijn eerste poging ging ruim over het doel, de tweede inzet werd door keeper Barry Lauwers onder de lat weggetikt.  Robert Mühren kreeg aan de andere kant de kans om zijn eerdere score te verdubbelen. Echter nu ging zijn poging voorlangs. Met nog een kwartier op de klok, had de "RKAV" de kans op de gelijkmaker. De inzet werd gekeerd door de "FC" keeper-Barry Lauwers, en Tom Sier had een beenlengte te kort om de afgeslagen bal binnen te glijden. Met bal en al gleed hij echter over de achterlijn, aan de verkeerde kant van de paal.

 

Met de komst van enkele jongere invallers aan "FC" kant, werd het tempo opgevoerd, en waren de dappere "thuis strijders" duidelijk vermoeid. Invaller Aurelio "speedy" Oehlers kwam vanaf links naar binnen, echter belande zijn schot in de handen van Joey van der Plas. De 0-2 kwam er uiteindelijk toch, de van een zware blessure teruggekeerde Bilal Ould-Chikh soleerde op de achterlijn en trok de bal voor, waarna Quincy Hoeve eenvoudig binnen kon tikken ('80).. Daar bleef het niet bij, want kort voor tijd was het Benaissa Benamar die de derde goal in kon koppen. Een vrije trap van Bilal Ould-Chikh werd verlengd voor de goal Imran Nazih, waarna Benamar kon binnen koppen, 0-3 ('86). Winst in het eigen dorp voor "het andere Oranje". Vandaag kon je er tenminste zeker van zijn, dat je bij verlies van Volendam, Volendam toch deze sportieve wedstrijd zou hebben gewonnen... Een écht voetbalfeest bleef uit, maar na afloop was er toch tijd voor een gezellig Volendams feestje..... (RR)

 

Leidsman: Niels Bos, assistenten Joseph Appel en Fimme van der IJssel

Scoreverloop:
55' Robert Mühren 0 - 1
80' Quincy Hoeve 0 - 2
86' Benaissa Benamar 0 - 3

Opstelling RKAV Volendam: Joey van der Plas (82' Jan Kluessien); Lex Veerman (82' Stefan Bond), Stef Schokker, Perry Karregat, Stan Veerman; Pieter Kroon (46' Timo Schokker), Daan Sier (60' Tom Smit), Nick Runderkamp (82' Sam Schokker); Roy Tol (60' Azeddine Sout), Victor van Montfort, Ilias Boudouni (82' Iwan Tol).

Opstelling FC Volendam: Barry Lauwers; Daniël Beukers (60' Deron Payne), Mawouna Amevor (46' Benaissa Benamar), Xavier Mbuyamba, Myron Mau-Asam (76' Flip Klomp); Alex Plat, Yannick Leliendal (60' Imran Nazih), Milan de Haan (70' Bilal Ould-Chikh), Walid Ould-Chikh (60' Aurelio Oehlers); Henk Veerman (70' Quincy Hoeve), Robert Mühren (82' Koen Blommestijn).