· 

20240720 (F) FC Volendam-Deinze 1-1 (0-1)

Vrije trap van Bennamar spat uiteen op de kruizing, vlucht van de keepeer bleek onnodig
Vrije trap van Bennamar spat uiteen op de kruizing, vlucht van de keepeer bleek onnodig

 

Nieuwe spelers passen zich snel aan, eerste tegengoal, maar goed gevoel binnen het team overheerst. Belgen met sterk team, zijn een mooie- en sportieve tegenstander, 1-1 (0-1)


Ouwe rot Robert Muhren schiet de ploeg naar een verdiende 1-1. Legio kansen werden niet afgerond... Het thuisteam, gekleed in het flitsende "uit" tenue, was volgens ondergetekende in de eerste helft, nog flink gekookt, na de geweldige "Opendag", gesponsord door AH. Alle registers waren opengetrokken om het de jeugd, maar volgens mij ook de ouders een leuke voormiddag te geven op het terrein direct naast het KRAS-stadion. Dat de spelers zoals mijn veronderstelling "gekookt" waren, was in de eerste helft zeker te zien.  Voordat de aftrap de wedstrijd in gang trok, had stadion speaker Jack Muhren net gezegd dat "er nog geen tegendoelpunt was gevallen".  Nou dat motiveerde de Belgen, om hier verandering in te brengen. Iets langer dan 4 minuten werd een "inspeel- en uitkaatst bal" naar randje "16", buiten bereik van Barry Lauwers geschoten, 0-1 (Guillaime de Schryver). De eerste helft was verder weinig over te zeggen, gezien de beide verdediging linies, te sterk waren voor de beider aanvallers, en dat de temperatuur boven het veld de 35 graden overschreed...

 

Dat er in de rust wel het e.e.a. door Rick Kruys was verteld, was wel te zien aan de flitsende start van "Het andere Oranje",. De tegenstander werd ver terug gedrongen, doordat de voorste linie al heel hoog druk zette op de Belgische helft, en dit door alle linies werd overgenomen. Deinze was hier, gezien de gezapige eerste 45 minuten toch ietwat verrast, wat ook resulteerde na de goede dribbel, de 1-op-1 en de droge afwerking van Robert Muhren, 1-1 ('52)... Deinze probeerde met enkele counters, die trouwens niets opleverden, gevaar te stichten. Echter de achterhoede gaf geen krimp. Na ongeveer een uurtje was het de beurt aan het "andere Andere Oranje", die vandaag op de bank moesten afwachten. Met de entree van deze bijna totaal nieuwe groep, werd het tempo nóg ietwat hoger, dan het eerste kwartier. Met enkele "verse" smaakmakers in het team, waaronder Walid Ould-Chikh, werden ook weer enkele fraaie acties tentoongespreid. Quincy Hoeve, enkele keren fraai toegezongen door de "harde kern" op de tribune werd fraai toegezongen, we zijn tenslotte in Volendam, onder de tonen van "Who let the dog out, who who who Hoeve".  Dit hielp inderdaad om hem nog meer te laten inspannen, maar jammer genoeg gingen zijn kopstoten en inzetten naast het doel, ipv tussen de palen Toen nieuwkomer Yannick Leliëndal in het veld kwam, kwam een volgende smaakmaker binnen de lijnen. Van "quitte" af aan zijn visite kaartje af. Gecontroleerde slidings, openingen met rechts en links, het zag er mooi en fel uit.  Al met al lijkt het mij, als buitenstaander, een prima aankoop. Nog even iets wat mij opviel is dat er maar weinig commentaar op de leiding was, en de "WiB" een prima wedstrijd floot..... (RR)

 

Scheidrechter: Shona Shukrula, met de assistenten: Jari van Westen & Michael Rasch

Scoreverloop:
5’ Guillaime de Schryver 0 - 1
51’ Robert Mühren 1 - 1

Opstelling FC Volendam eerste helft: Barry Lauwers; Déron Payne, Mawouna Amevor, Xavier Mbuyamba, Daan Steur; Alex Plat, Imran Nazih, Milan de Haan, Aurelio Oehlers; Robert Mühren, Henk Veerman.

Opstelling FC Volendam na een uur: Barry Lauwers; Daniël Beukers, Benaissa Benamar, Marco Tol, Myron Mau-Asam; Joey Antonioli, Flip Klomp, Walid Ould-Chikh, Imran Nazih (70' Yannick Leliendal); Quincy Hoeve, Koen Blommestijn.