· 

20240717 (F) FC Volendam - Al Shamal 1-0 (1-0)

Druk op de blauwe fotolink om de Foto’s van deze wedstrijd te kunnen bekijken,
Foto's "AmsterdamNed Photography"

 


Woensdag laat in de middag waren de mannen van hoofdtrainer Rick Kruys en de assistenten Hidde van Boven en Michael Dingsdag actief tegen Al-Shamal SC uit Qatar. Ook deze "thuis wedstrijd" waren zij te gast bij MEC'07, te Maurik. Ze traden aan tegen een gemêleerd gezelschap uit de hoogste Qatarese voetbal afdeling. Met een spelersbudget van ongeveer 5x die van de "FC", tenminste als je de marktwaardes mocht geloven, op de voetbalsites. Op het veld was daar trouwens bar weinig van terug te zien. In de eerste paar minuten waren het de jonkies van FC Volendam die al rap, in de persoon van Quincy Hoeve, een treffer achter de traag reagerende keeper deponeerden, 1-0 ('2)... Natuurlijk beloofde deze vroege voorsprong veel voor het verloop van deze pot. Op een inzet van Koen Blommestijn had de goalie een betere reactie in huis, zodoende bleef de stand ongewijzigd. Het rijpere Qatarese team, die zonder rugnummers speelden en zodoende als "SZN" rondhobbelden, oftewel SpelersZonderNaam (of nummer), probeerden wel af en toe doelman Barrry Lauwers te testen, maar die slaagde in alle gevallen voor de test en hield zijn doel schoon.   Rond het half uur was het wederom Quincy Hoeve die na goed doorgaan, met een sliding, de bal langs de keeper gleed.  Echter ging de inzet ook net enkele centimeters voorbij aan het doel...

 

Na rust werden de "jonkies" vervangen door het "ervaren" team. Met het spitsen duo Robert Muhhren en Henk Veerman in de punt, was de verwachting dat het aantal doelpunten nu zou oplopen, mede omdat de Qatarese leiding had besloten om het tweede bedrijf hun jongelingen erin te zetten.  Met de snelheidsduivel Aurelio Oehlers op de linkerflank, was het voor hem veelal een "ren je rot" situatie waar hij zich in bevond. Er moet nog een klein beetje geschaafd worden aan de voorzet van deze aanwinst, om het spitsen duo nog beter te kunnen bedienen. Echter als deze twee manen ietwat meer "uit elkaar" had gespeeld was de kans op succes, door middel van de "45" ook groter geweest. Nu werden de voorzetten een simpele prooi voor de doelman, die eenvoudig kon plukken. Een mooi 1-op-1 van Robert Muhren werd dor de doelman onschadelijk gemaakt. Hieraan vooraf ging een prachtige pass van Alex Plat, die vandaag wat minder goed in zijn vel stak. Tevens was er een poging binnen de "5" van Xavier Mbuyamba die eveneens onschadelijk werd gemaakt. Een schot van Aurelio Oehlers en Milan de Haan waren eigenlijk hierna nog de enige wapenfeiten in deze, nu weer in subtropisch weer gespeelde "friendly... Al met al na twee natte pakken, waarvoor dank aan de organisatie, toch nog enkele plaatjes geschoten, en van het weer genoten... (RR)       


Scoreverloop:
2' Quincy Hoeve 1 - 0

Opstelling FC Volendam eerste helft: Barry Lauwers; Marco Tol, Mawouna Amevor, Benaissa Benamar, Daniël Beukers; Imran Nazih, Joey Antonioli, Flip Klomp, Myron Mau-Asam; Quincy Hoeve, Koen Blommestijn.

Opstelling FC Volendam tweede helft: Barry Lauwers; Deron Payne, Xavier Mbuyamba, Daan Steur, Myron Mau-Asam (70' Nash Bijnoe); Milan de Haan, Calvin Twigt, Alex Plat, Aurelio Oehlers; Robert Mühren, Henk Veerman.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0