·

20240712 (F) FC Volendam-Noordwijk

Druk op de blauwelink om de Foto’s van deze wedstrijd te kunnen bekijken,
Foto's "AmsterdamNed Photography"

Vrijdagavond 20:00u. KRAS stadion Volendam. De plaatselijke "FC" tegen de amateurs van Noordwijk, uitkomend in de 2e divisie. Leuke bijkomstigheid, dit seizoen is dit voor het andere Volendam, de RKAV namelijk de tegenstander...

In tegenstelling tot de afgelopen zaterdag in Maurik, waren de teams op enkele posities ietwat anders gemixed. Waren het vanavond de iets meer geroutineerde spelers die de eerste 45 minuten speelden, ten opzichte van de "nog" jongere meute van de tweede helft, vorige wedstrijd. Tegen de MSV uit Duisburg waren nu de rollen omgekeerd. Opvallend was wederom de sterke rol van Alex Plat op het middenveld, die de ploeg aan alle kanten aan het sturen en bijsturen is, waardoor het voor deze aanloop naar het nieuwe seizoen best soepel loopt. Ook "Lange Henk" Veerman, is met zijn fysieke- en vocale aanwezigheid een grote aanwinst binnen het team. Door de rol van de "Lange" komt ook het technisch vermogen van Robert Muhren veel beter tot z'n recht, wat ook resulteerde in een goed doelpunt ('28, de 1-0 na een interventie op een verkeerde uittrap), en een bijna perfecte lob, die door doelman Antonioli werd gepakt... Henk Veerman had nauwelijks 5 minuten nodig om de stand van 1-0 naar 3--0 te tillen. De 2-0 was een volley á-la Van Basten (1988), deze was harder, maar iets lager dan de Nederland-spits, ooit. De 3-0 kreeg hij nadat uitblinker Alex Plat, de bal scherp voortrok, waarna de Volendam-spits de bal simpel kon binnen tikken....  Tot aan de rust veranderde er weinig in het spel, én niets meer in de stand.

De tweede helft werd het 11-tal nog veel jonger, na de 10 wissels, alleen keeper Khadim Ngom, die een goed optreden had, bleef staan. Het veldspel veranderde weinig, FC Volendam dat constant druk op het doel hield, al wist de tegenstander enkele keren eronder uit te voetballen. Maar zoals gezegd, was de jonge goalie, als een ware laatste verdediger op zijn post. Na een minuut in de tweede helft was het stylist Walid Ould-Chikh die na een solo door de "16", zijn schot op de paal zag belanden.  Het duurde relatief lang voordat de "PalingBoeruh" door Koen Blommestijn op 4-0 werd gezet. Na een schitterende "sleep" langs de lijn van Caner Demircioglu, werd de bal naar de spits gespeeld. Hij twijfelde geen moment, en uit de draai schoot hij de bal achter Romero Antonioli ('72)...  De 5-0 uit een prachtige kopbal van Daan Steur was er ook één uit het boekje. De corner van Caner Demircioglu werd op juiste waarde geschat door de ex-"RKAV CV" van Volendam, en knap in de verre hoek gekopt ('82)...  Na een waanzinnige overtreding van volgens mij nr18, Ruben Marbus, mocht de eerdere
cornernemer trouwens van geluk spreken dat hij na deze ingreep heel van het veld kwam. Al met al een leuke pot voor, de misschien 500, opgekomen supporters..... (RR)

Mijn MotM:  uit het verslagje kun je bijna wel opmaken, dat mijn man van de wedstrijd, ondanks de prachtige goal van Henk Veerman, Alex Plat is geworden... (RR)

Scoreverloop:
28' Robert Mühren 1 - 0
32' Henk Veerman 2 - 0
36' Henk Veerman 3 - 0
72' Koen Blommestijn 4 - 0
82' Daan Steur 5 - 0

FC Volendam eerste helft: Khadim Ngom; Déron Payne, Mawouna Amevor, Xavier Mbuyamba, Myron Mau-Asam; Milan de Haan, Alex Plat, Calvin Twigt, Aurelio Oehlers; Robert Mühren, Henk Veerman.

FC Volendam tweede helft: Khadim Ngom; Daniël Beukers, Benaissa Benamar, Daan Steur, Flip Klomp; Caner Demircioglu, Bram van Driel, Walid Ould-Chikh, Imran Nazih; Koen Blommestijn, Quincy Hoeve.

vv Noordwijk: Romero Antonioli; Barbosa Nhoca, Kick Groot, Dylan Rietveld, Jordy Strooker; Sander Bosma, Gio Da Fonceca, Bram Franken; Arantis Roep, Ruben Marbus, Virgil Tjin-Asjoe.