20240518 C13-24 (u21) Jong FC Volendam-NAC 1-4 (0-3)

Jong FC Volendam (u21) schiet zichzelf in de voet en te weinig op goal. NAC Breda door deze uitslag gepromoveerd naar de 1e divisie, 1-4 (0-3).....

Met een team waar dit keer maar weinig "puitaaltjes" te bespeuren waren, moet ik zeggen dat, het team van Ridwan Schouten en Charles Dissels zich dit keer van hun mindere kant lieten zien. Vanaf minuut één werd de achterhoede van "JFCV" onder druk gezet, en lang onder druk gehouden. De eerste de beste bal voor het doel werd door een vandaag ongelukkige goalie, die vorige week in bloedvorm stak, niet best verwerkt, en "de stand in de wand bal", door de fysiek sterke NAC spits bijna tot doelpunt gepromoveerd. Vanaf de voorhoede werd in de derde minuut niet adequaat opgetreden, en moest de achterhoede herstellend optreden middels een overtreding. De vrije trap werd daarna feilloos door een uitblinkende Corrijn Kokkeel, in de verre hoek geschoteb, 0-1 ('4).  De thuisploeg kon hier maar weinig tegenover zetten, en waren ze op weg naar de goal van de Bredanaars, dan werden ze met het grootste gemak afgevlagd en afgefloten door de MiB van dienst. Uit dit commentaar ku je wel opmaken, dat ondergetekende het met diverse beslissingen niet eens was. In de 24e minuut was het de kopsterke Dion Versluis die voor de tweede maal een bal snoeihard achter de Jong FC Volendam doelman kon koppen, 0-2. Aan de andere zijde van het veld had de NAC doelman, buiten enkele kleine tegen stootjes van Volendam kant, weinig te vrezen. Vanaf mijn kant had ik het idee dat er enkele malen een aardige mogelijkheid tot schieten, niet werd benut. En niet geschoten is altijd mis. De achterstand werd in de blessuretijd voor rust door Versluis nog uitgebreid naar 0-3. (45+3) Dit was precies het tegengestelde scenario wat enkele maanden geleden in Breda had afgespeeld. Een snelle voorsprong voor "JFCV" uitgebreid naar een 0-3  ruststand.....

Na rust probeerde Jong FC Volendam (u21) de achterstand terug te brengen door er weer met frisse moed tegenaan te gaan. Met rappe uitbraken over de flanken, werd de bal wel vanaf de achterlijn voor de goal getrokken, echter de voortzetting was afdoende, en konden de ballen vrij makkelijk worden opgeruimd. Jong FC Volendam kreeg meer grip op het spel van NAC en zette flink aan. Echter uit een "slecht aangevallen"cornerbal, werd de bal wederom door de lange Dion Versluis binnen gekopt, echter nu kon de doelman bal pareren. In de 73 minuut was het wederom Corrijn Kokkeel, die de huidige club van zijn voormalige trainer (MD) pijn deed. Met een actie vanaf de flank schoot hij onberispelijk bij de verre paal binnen, 0-4... Jong FC Volendam had een flinke opleving en gooide alles, en met meer overtuiging, op de aanval. Dat leidde tot druk op de NAC goal, wat tot een hoekschop leidde. De kort hiervoor ingevallen Walleed Ait Abdekllah kopte de bal feilloos in, 1-4 ('76)... Nog geen volle minuut later werd een goede voorzet van "Ibi" el Kaderi, niet op juiste waarde ingeschat. En de bal voor een vrijwel leeg doel naast geschoten, wat moeilijker was dan hem binnen te schieten. De thuisploeg probeerde er nog alles aan te doen, maar door de vandaag niet al te beste "fluitenist" werd twee keer hands over het hoofd gezien-, weggewoven, en liet hij doorspelen. Máár je moet deze prestatie, en het verlies niet afwentelen op de leiding, je moet zelf wel eerst presteren.

Vandaag waren de mannen van NAC Breda in veel facetten beter dan de thuisploeg, die duidelijk haar dag niet had. Laten we hopen dat deze wedstrijd, de "generale repetitie" voor de bekerfinale van komende zaterdag, geen voorbode was. Heren dit keer een beetje "zwartgallig verslag", en meer kon ik er niet van maken. Na deze slechte sportdag, had ondergetekende in ieder geval een slechte avond NAC promoveert door dit resultaat en de resultaten op de andere velden ((verlies Vitesse van Roda JC), gefeliciteerd..... (RR)

Mijn MotM: Normaliter kan ik kiezen uit een aantal spelers die voor "mijn MotM" in aanmerking kunnen komen, vandaag was het "huilen met de pet op", zoals een oud gezegde is, en kon ik absoluut geen keuze maken, en ook niet gedaan (RR).